LOADING

SUMMER ACADEMY - 15-21 augustus 2022

Ben jij een musicus aan het begin van je carrière en wil je alles, maar dan ook alles weten over het vak? Dan is deze week voor jou.

'If anyone is looking for inspiration, for some clash in their own music they definitely should come here. It’s a very good place to be in!'

SUMMER ACADEMY 15-21 augustus 2022

Ben jij een musicus aan het begin van je carrière en wil je alles, maar dan ook alles weten over het vak? Dan is deze week voor jou.

Samen met 15 medestudenten en een team van Splendormusici ga je de uitdaging en het avontuur aan om met elkaar, ongeacht de bezetting, een concertprogramma in elkaar te zetten. Alle facetten die bij dit proces komen kijken nemen we onder de loep; van het arrangeren, instuderen en interpreteren van de muziek tot het presenteren van je project op het Grachtenfestival.

De Splendor Academy geeft je alle bagage die je nodig hebt om je eigen concerten en ideeën te verwezenlijken in je eigen omgeving met je eigen middelen. Niets is standaard, alles is mogelijk, de enige begrenzing is je eigen fantasie.

De Splendormusici delen niet alleen hun vak- en muziekkennis met je, maar ook hun netwerk, en hun geweldige gebouw in hartje Amsterdam staat zeven dagen tot je beschikking.

Centraal in de week staat de muziek zelf: elke dag is er coaching in repertoirekeuze, interpretatie en presentatie.

Verder besteden we veel aandacht aan andere belangrijke aspecten van het vak zoals werken met elektronica, videotechniek, lichtontwerp, het arrangeren en bewerken van muziek voor niet-standaardbezettingen, podiumpresentatie en het plaatsen van je programma in een omgevings- of historische context. Speel je bijvoorbeeld viool en heb je altijd al eens les willen hebben van een zanger? Op de Summer Academy kan dat!

Naast de Splendormusici zijn er ook externe deskundigen aanwezigen zoals: fotografen, tekstschrijvers, zaalprogrammeurs en fondsenwervers. Dit kan zijn in de vorm van een lezing + Q&A, een workshop publiciteitstekst schrijven, een foto-shoot, etc

Zaterdag 20 augustus is er een presentatie in de Grote Zaal van Splendor en op zondag 21 presenteren we het concert op het Grachtenfestival Amsterdam.

W O R K S H O P S
 

Audio: werken met microfoons in de studio en op het podium - Koen Keevel 

Licht: hoe werkt licht en hoe maak ik er het beste gebruik van - James Murray 

Bewerken en arrangeren (voor elk niveau) - David Dramm, Wilbert Bulsink 

Presteren onder druk: Tiziana Pintus 

Tekstschrijven en publiciteit - Nora Fischer & Johan Dorrestein 

Beeld: wat maakt een foto een goede promotiefoto - Friso Keuris
 

Body mapping: word bewust van en vind meer balans en coördinatie in je bewegingen - Aisling Casey 

Elektronica: Bart de Vrees 

Website & Social media reflectie: Renske Vrolijk


Aanwezige Splendormusici: o.a. Emma Rekers, Maarten Ornstein, Emily Beynon, Gerard Bouwhuis, Claron McFadden, Aisling Casey, Frances Marie Uitti, Bart de Vrees, Nora Fischer, David Dramm, Wilbert Bulsink, Heleen Hulst, Vasile Nedea

P R O G R A M M A 
Ochtend: workshops audio, licht, foto, tekst, arrangeren, elektronica
Middag: interpretatie, podiumpresentatie
Diner: met Q&A/lezingen
Avond: zelfstudie

I N S C H R I J V I N G

De Splendor Summer Academy is van 15 t/m 21 Augustus.

Voorwaarde: Masterstudent
 

Dankzij financiële steun van PPO, een project van platform ACCT, is het inschrijfgeld €250 per persoon, inclusief dagelijks diner en onderdak. 

Stuur voor 15 juni een motivatie (max 500 woorden) en een recente video van jezelf naar: academy@splendoramsterdam.com

O V E R   S P L E N D O R

Middenin het centrum van Amsterdam, vind je Splendor: een club voor alle soorten muziek, verzonnen en opgericht door 50 professionele topmusici uit alle hoeken en gaten van de internationale muziekwereld, en hun publiek. Splendor is een ontmoetingsplek, een clubhuis, een podium, een muzikaal laboratorium en nog veel meer.   Splendor is een culturele vrijplaats, waarin podiumkunstenaars onafhankelijk van overheid en politieke instanties kunnen maken waarvan zij vinden dat mensen dat moeten kunnen zien, voelen en horen.

www.splendoramsterdam.com